5 SIMPLE TECHNIQUES FOR RAHIM AğZı KANSERI ZARARLARı

5 Simple Techniques For rahim ağzı kanseri zararları

5 Simple Techniques For rahim ağzı kanseri zararları

Blog Article

Dış gebelik aynı zamanda ektopik gebelik olarak da adlandırılır. eighty gebelikten yaklaşık 1'i ektopiktir, bu durum bazı kadınlar için yaşamı tehdit edebilir. Dış gebelik, normal hamilelik belirtileri taşıdığını için anne adayı tarafından ayırt edilememektedir.

Bu nedenle adet gecikmesi olduğunda vakit kaybetmeden doktora gidilmelidir. Bu sayede en erken zamanda saptanan dış gebelik kadına ve tüplere zarar vermeden tedavi edilebilir.

Her zaman ağrınız artarsa veya normal dışında bir şey hissederseniz doktorunuzu bilgilendirin.

Bunun yanında riskli tabloda olan kadınlar eğer gebe kalırlar ise diğer risk etkenleri bulunmayan kadınlara göre daha sıkı takip altına olacaklardır. Buda daha sık doktor kontrolleri demektir.

Yukarıda değinmiştik fallop tüplerine zarar gelmiş ve kanama başlamış ise kan karın içi boşluğuna ilerler diye. Eğer hekim gerekli görürse kanamayı kontrol etmek amaçlı kübosentez işlemi yapabilir. Bir iğne yardımı ile kübosentez yapılır.

Tüp bebek tedavi süreci ve tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak Web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Eğer bu kişiler hamile kalırsa muhtemel dış gebelik ihtimali göz önünde bulundurulmalı ve kontroller daha sık ve ayrıntılı şekilde yapılmalıdır.

Doktor gebeye metotreksatı tek bir enjeksiyon olarak verir. Bu seçenek ameliyattan daha az invazivdir ancak doktorun HCG seviyesini izleyebilmesi için takip randevuları gerektirir.

Doğurganlık tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar yumurtlamayı uyararak birden fazla yumurtanın döllenmesine yol açabilir. Bu da dış gebelik riskini artworkırır.

Enjeksiyondan sonra doktorunuz tedavinin ne kadar işe yaradığını ve daha fazla ilaca ihtiyacınız olup olmadığını belirlemek için başka bir HCG testi isteyecektir.

Peki, bu kadar sıklıkla karşılaşılan dış gebelik nedir, neden olur, nasıl anlaşılır? İşte dış gebelik belirtileri ve tedavisi…

Bu dönemde döllenmiş yumurta fallop tüplerine ulaşırken bu tüplerin dış gebelik görüntüsü hasar görmesi veya fonksiyonlarının bozulması durumunda dış gebelik riski artabilir. Gebelik haftası ilerledikçe dış gebelik riski azalırken normal gebelik gelişimi sırasında döllenmiş yumurta rahim içine ulaşır ve rahimde yerleşir. Ancak, yine de nadiren ilerleyen aşamalarda da dış gebelik oluşabilir.

Dış gebelik, bir kadının gebe kaldıktan sonra, üreme sistemi dışındaki bir bölgede gebeliğin devam etmesidir. Bu durum, normal bir gebelikte olduğu gibi ilerlemez ve anne adayını ciddi risklerle karşı karşıya bırakabilir.

Dış gebelikte ameliyat, genellikle kanama ya da adet dışı kanama yapan kitleleri çıkarmak için yapılır. Kadın doğum uzmanının kararına göre doğal yollarla da ameliyat yapılabilir.

Report this page